Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Lue vinkit sujuvaan arkeen lemmikkisi kanssa.

Testissä Karhia Pro Groomer's Kit -nyppivä trimmeri

Borderterrieri Mortti ja omistaja Hanna pääsivät testaamaan Karhian nyppivää trimmeriä tositoimissa. Lue mitä Hanna ja Mortti pitivät tuotteesta.

Nyppivä trimmeri

Saimme Peten Koiratarvikkeelta koekäyttöön Karhia Pro nyppivän trimmerin. Ennen kuin edes avasin laatikon, tutustuin huolella laitteen käyttöön liittyvään materiaaliin, jota löytyy runsaasti Karhian omilta kotisivuilta. Esittelyvideon ohjeita seuraamalla laitteen kokoaminen sujui lopulta hyvin. Ainoa pulma tuli nyppimistassun vaihdossa. Osa nyppimistassuista oli hieman jäykkiä ja vaikea saada paikoilleen. Useamman yrittämisen jälkeen kuitenkin onnistuin siinä. Laatikossa tuli kaikki laitteen osat ja useita vaihto-osia. Itse lisäsin vain oman imurin karvasäiliön päähän.

Totutin koiraani laitteeseen palkkaamalla, kun se kosketti laitetta. Kun tämä oli helppoa ja varmaa, käynnistin laitteen pienimmälle mahdolliselle säädölle. Jatkettiin palkkaamista niin, että laite oli päällä. Koska laite itsessään ei näyttänyt aiheuttavan reaktiota koirassa, kokeilin sitä ensin selän päälle. Mortti on pian vuoden ikäinen borderterrieri, jota ei vielä aikaisemmin ole nypitty kokonaan ”alas”, mikä oli nyt suunnitelmissa. Mortin karvanlaatu on karhea ja se on helposti irtoavaa. Ennen laitteen käyttöä poistin vielä aluskarvaa, mitä olikin talven aikana kertynyt aika lailla. Aloin varovasti kokeilla laitetta. Samalla yritin pitää koiran nahkaa tiukalla toisella kädellä. Karvasäiliöön alkoikin kerääntyä pian karvaa, joten kyllä, laite nyppi todistetusti karvoja!

Olin ehkä mielessäni ajatellut, että laite tekee heti ensimmäisillä vedoilla siistiä jälkeä, mutta huomasin pian, että nypittävää aluetta tuli käsitellä useilla vedoilla. Sillä, missä asennossa ja kulmassa laite on, ja kuinka kireällä saa pidettyä koiran nahkaa, on suuri merkitys nyppimistuloksen kannalta.  Laite ei varsinaisesti nopeuta nyppimistä, mutta säästää sormia. Käytin laitetta koiran vartalon alueelle ja reisiin. Muualta nypin käsin. Seuraavan kerran kokeilen Karhian käyttöä Mortille, kun sen karva alkaa kasvaa ja haluan siistiä turkkia. Karhian kotisivuilla sanotaan, että ”trimmerin käyttö vaatii opettelua ja ensimmäinen käyttökerta laitteella voi olla haastava ja aikaa vievä. Usein kuluu 5-8 koiran trimmausta, ennen kuin käyttäjä alkaa pääsemään jyvälle laitteesta ja saa siitä enemmän irti.” Uskon, että tämä pitää paikkansa ja laitteen käytön oppii vain sitä käyttämällä.

Mortti ennen ja jälkeen nypinnän.