Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Lue vinkit sujuvaan arkeen lemmikkisi kanssa.

Varmista lemmikkisi näkyvyys pimeässä - halpa henkivakuutus koirallesi!

Koiran heijastinliivi, huomiovalo ja heijastavat taluttimet, pannat ja valjaat suojaavat pimeään vuodenaikaan ulkoiltaessa. Suomen pitkänä kaamosaikana näkyminen muille tielläliikkujille on tärkeää niin omistajalle kuin koiralle. Heijastimet ja valot voivat pelastaa hengen!

Feel Active -heijastintakit

Heijastinliivi koiralle on tärkeä varuste: Suomessa kuolee vuosittain satoja koiria auto-onnettomuuksissa ja suuri osa niistä voitaisiin välttää huomiovaloilla ja heijastimilla. Heijastimilla varustettu koira näkyy vähintään kolme kertaa kauemmaksi ajovaloissa ja auton kuljettaja ehtii reagoida aiemmin. Kaupungissa kulkee myös paljon nopeasti liikkuvia polkupyöriä ja sähköpotkulautoja – matalalla kulkevan koiran havaitseminen matkan päästä on tärkeää, jotta onnettomuuksilta voidaan välttyä.

Heijastinliivit koirilla

Huomiovalot ja heijastimet kannattaa muistaa sekä itselle että koiralle: vain omistajan päällä olevat heijastimet eivät suojaa esimerkiksi pitkässä hihnassa tai Flexissä tietä ylittävää koiraa taluttajan ollessa vielä pientareella. Heijastava Flexi tai heijastinhihna sekä heijastimilla varustettu kaulapanta tai heijastinvaljaat pitävät heijastimia aina mukana, jos nopeasti pimenevä ilta pääsee yllättämään. Näkyvyyttä lisää tehokkaasti koiran huomioliivi, jossa on laaja heijastava pinta joka puolella koiraa. Sateella tai kylmällä ilmalla, kun koiran takki on tarpeen, heijastava sadetakki tai talvitakki näkyvät heijastinliivin tavoin ja suojaavat samalla sääolosuhteilta sekä kylmyydeltä. Ulkoiluttajalle koko pinnaltaan säihkyvästi heijastava takki antaa tehokkaasti näkyvyyttä, eikä takkiin tarvitse muistaa ripustaa erillisiä heijastimia.

Koiran huomiovalo näkyy pitkälle

Heijastin tarvitsee aina ulkoisen valonlähteen näkyäkseen. Koiran huomiovalo näkyy kauas myös valaisemattomilla alueilla ja kertoo muille ulkoilijoille, missä liikutte: jotkut koirat tarvitsevat tilaa muiden koirien ohittamiseen ja valo auttaa valitsemaan sopivat reitit, jotta kaikille jää tilaa.

Koiran valopanta näkyy joka puolelle ja se on näppärä myös esimerkiksi pimeällä kotipihalla näyttämään, missä koira liikkuu. Ladattava valopanta koiralle ei tarvitse paristoja, se on helppo lyhentää saksilla sopivaksi ja pujottaa koiran kaulaan. Valopanta kannattaa ladata aina käytön jälkeen, niin se on valmiina seuraavaa käyttökertaa varten. Jos lataaminen unohtuu helposti tai koiralle on paksu turkki, johon valopanta uppoaa, paristokäyttöinen ja huippulaadukas Orbiloc-huomiovalo on mainio valinta! Legendaarinen Orbiloc on alun perin armeijan käyttöön suunniteltu, se kestää kaikki sääolosuhteet ja näkyy koiran huomiovaloista pisimmälle: jopa viiden kilometrin päähän. Orbiloc-turvavalon linssin muoto saa valon näkymään 270 asteen kulmassa ja erilaisten kiinnikkeiden avulla sen voi kiinnittää niin koiran kuin omistajan varusteisin. Kestävällä Orbilocilla on kolmen vuoden takuu. 

Orbiloc valjaissa

Heijastimet ja valot eri tarpeisiin

Erilaiset heijastimet ja valot tarjoavat vaihtoehtoja moneen tarpeeseen. Hihnavalo tai heijastintuubi sopivat lisänäkyvyydeksi kaikkiin talutushihnoihin sekä erityisesti hihnoihin, joissa ei itsessään ole heijastimia, kuten nahkahihnoihin. Näppärät vilkkuvalot ovat pieniä ja niitä on helppo kiinnittää ulkoiluvarusteisiin. Usean koiran omistaja voi valita eri väriset valot eri koirille, niin koirat tunnistaa helposti pimeässä. Saat parhaan näkyvyyden käyttämällä useaa valoa esim. eri puolilla valjaita. Vilkkuvalo on nopea siirtää tarvikkeesta toiseen ja se sopii myös ihmisen varusteisiin, kuten reppuun.

Ladattava sensorivalo käyttää älykästä teknologiaa ja sensoriasetuksen ollessa päällä valo sammuu automaattisesti valoisalla ja kytkeytyy päälle pimeällä, mikä on käytännöllinen ominaisuus erityisesti metsästyskoirilla tai jos koira pääsee karkaamaan. Automaattisesti päälle kytkeytynyt sensorivalo voi pelastaa iltahämärissä autotielle juosseen koiran hengen.

  • Monet onnettomuudet voitaisiin välttää käyttämällä valoja ja heijastimia pimeällä.
  • Heijastimilla varustettu koira näkyy vähintään kolme kertaa kauemmaksi ajovaloissa.
  • Heijastin tarvitsee aina ulkoisen valonlähteen - huomiovalot näkyvät myös täysin pimeässä.
  • Ladattavat ja leikkaamalla lyhennettävät koiran valopannat näkyvät joka suuntaan.
  • ?Orbiloc-huomiovalo sopii sekä koiralle että omistajalle: näkyvyys jopa 5 km.
  • Pienet vilkkuvalot ovat nopeita siirtää varusteesta toiseen.
  • Hihnavalo ja heijastintuubi sopivat erityisesti hihnoihin, joissa ei ole heijastimia.
  • Ladattava sensorivalo kytkeytyy automaattisesti päälle pimeällä: erinomainen mm. metsästyskoirille.