Kissan kilpirauhaset

Kissan kilpirauhasen liikatoiminta eli hypertyreoosi on yleinen seniorikissoilla. Kissan aineenvaihdunta kiihtyy liiallisen kilpirauhashormonituotannon vuoksi, mikä johtuu yleisimmin kilpirauhasen laajentumisesta tai hyvänlaatuisesta rauhaskasvaimesta. Oireet voivat vaihdella. Esimerkiksi kissa laihtuu, vaikka ruokahalu lisääntyy, se on normaalia aktiivisempi ja levoton. Turkki on monesti hoitamaton, kissa juo paljon ja virtsaa aiempaa enemmän. Yleisiä oireita ovat myös kissan ripuli ja oksentel Näytä lisää

Kissan kilpirauhasen liikatoiminta eli hypertyreoosi on yleinen seniorikissoilla. Kissan aineenvaihdunta kiihtyy liiallisen kilpirauhashormonituotannon vuoksi, mikä johtuu yleisimmin kilpirauhasen laajentumisesta tai hyvänlaatuisesta rauhaskasvaimesta.
Oireet voivat vaihdella. Esimerkiksi kissa laihtuu, vaikka ruokahalu lisääntyy, se on normaalia aktiivisempi ja levoton. Turkki on monesti hoitamaton, kissa juo paljon ja virtsaa aiempaa enemmän. Yleisiä oireita ovat myös kissan ripuli ja oksentelu. Sydämen lyöntitiheys voi nopeutua huomattavasti ja hoitamattomana kilpirauhassairaus voikin johtaa kissan sydämen vajaatoimintaan. Eläinlääkäri määrittelee kissalle sopivan hoitomuodon. Oikea hoito kohentaa kissan vointia huomattavasti.

 

2019-05-13
26,90
26,90
  • Heti verkkokaupasta
  •