Koirahieronta

Peten koirahierontapalvelut RaisionVantaan ja Pirkkalan myymälän yhteydessä.

Varaa aika >>

Koirahieronta sopii kaikenikäisille koirille aktiivisuustasosta riippumatta. Koiran hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa, poistaa jännitystiloja lihaksista, nopeuttaa kuona-aineiden poistumista, helpottaa kipua ja stressiä sekä antaa lihaksille elastisuutta. Harrastuskoirilla elastiset lihakset mm. ennaltaehkäisevät venähdyksiä ja tukevat jaksamista. Kotikoira hyötyy myös koirahierojan käsittelystä: mm. hihnassa vetäminen, yksipuolinen liikunta ja riehakkaat leikit aiheuttavat lihasjumeja. Koiran nivelrikon yhteydessä säännöllinen hieronta tukee koiran hyvinvointia ja koiran hieronta voi helpottaa myös koiran käytösongelmia. Tervetuloa Peten koirahierojalle!

Espoon myymälä: Koirahieroja Jutta Miettinen esittäytyy

Olen opiskellut koirahierojaksi Elk Weterin kautta vuosina 2013-2014 ja jo tästä lähtien aloittanut urani koirahierojana. Vuosien saatossa olen käsitellyt paljon erilaisia koiria ja saanut paljon kiitosta koiralähtöisistä käsittelytaidoistani. Hoidoissani minulle on aina tärkeä ottaa huomioon koiran luonne ja koska hieronnalla on tärkeä vaikutus myös hermostoon, hieronnan tulee olla koiralle miellyttävää. Suurin osa käsittelyyn tulevista koirista nauttivat hieronnasta, jos ei ensimmäisellä, niin ainakin seuraavalla kerralla kun paikka ja ihminenkin ovatkin jo tuttuja. Koirahieronnassa käsitellään koko koira erilaisia otteita ja venytyksiä hyödyntäen. Myös nivelten mobilisoinnit tehdään koirille, jotka ovat hieronnassa rentoutuneet. Hieronnan aikana olisi hyvä, jos koira rentoutuisi aina kylkiasentoon asti, mutta tarvittaessa hoidot tehdään toki eri asentoja hyödyntäen.

Opiskelen parhaillaan Urheilukoiran fysiikkavalmentajaksi ja hieronnan yhteydessä voimme miettiä myös teille sopivia jumppaliikkeitä, joilla parantaa koiran ryhtiä tai saada lisää voimaa. Hieronnoissa käytän tarvittaessa mukana matalateholaseria, joka on tehokas hoitomuoto esim. nivelrikoisella koiralla. Laserista on suuri apu myös erilaisten tulehdusten, jännevammojen tai venähdysten kanssa. Suuren osan työviikostani työskentelen yrityksessäni Venyvä koira Oyn koirauimalassa Tuusulassa, jossa meillä on uintipalveluiden lisäksi syksyn myötä tulossa myös vesijuoksumatto. Haluan lämpimästi toivottaa kaikki koirat tutustumaan koirahierontaan uudessa liikkeessämme Laajalahdessa!

Raision myymälä: Koirahieroja Anne Ristiniemi esittäytyy

Olen koulutettu koirahieroja vuodesta 2005 lähtien ja aktiivinen koiraharrastaja useammassa lajissa. Innostukseni koirien hyvinvointiin lähti oman agility harrastuksen kautta, laji  on erittäin fyysinen ja koiran pitää olla kunnossa sitä harrastakseen. Viimeiset vuodet olen keskittynyt koirien lihashuoltoon ja kuntoutukseen. Hieronnalla ja hyvillä lihaksilla koiralle on valtavia etuja, sillä ennalta ehkäistään mahdolliset lihasvammat kun koiran lihakset ovat elastiset, venyvät, eivätkä ole ns. jumissa vaan toimivat vapautuneesti. Hieronta lisää aineenvaihduntaa, imuneste-ja verenkierto tehostuu se helpottaa koiran jännitystiloja, rentouttaa ja tasapainottaa hermostoa. Hierontaan voi tulla minkä ikäisen koiran kanssa tahansa, hierontaotteet mukautetaan aina yksilön mukaan.Pennuille hieronta lisää oman kropan hallintaa ja tuntemusta sekä käsiteltävyyttä. Näyttelykoirat liikkuu kauniisti, niiden askelpituus pitenee ja koirat seisoo ryhdikkäästi nauttien esiintymisestä. Kotikoirilla on yhtälailla kireitä lihaksia, hidastunutta aineenvaihduntaa jne. Niillä voi olla myös nivelrikkoa, mikä aiheuttaa kipua liikkumisessa ja sen myötä muutoksia mielialassa. Vanhoille koirille hieronnalla saadaan elämän iloa ja niiden mieli  piristyy. Hyvinvoiva koira on iloinen ja osallistuva. 

Vantaan myymälä: Koirahieroja Essi Nurminen esittäytyy

Olen Essi, ja työskentelen Tammiston liikkeessä myyjänä sekä koirahierojana. Olen opiskellut Taitotalossa, joka tarjoaa tällä hetkellä Suomen kattavimman koirahierojakoulutuksen. Itseltä löytyy kotoa 4-vuotias dreeveri Eppu ja 1-vuotias hovawart Kimppu. Eppu on metsästyskoira, jonka kanssa olen harrastanut myös rallytokoa ja noseworkiä, tällä hetkellä harrastamme lähinnä agilityä ja verijälkeä metsästyksen lisäksi. Kimppu on tuore palveluskoiran alku, jota koulutan kovasti vapaa-ajallani, tavoitteenani starttailla sen kanssa palveluskoirakokeissa. Olen perehtynyt erityisesti urheilu- ja metsästyskoiriin omien harrastusten kautta, mutta pääasiallisesti asiakkaani koostuvat ihan tavallisista kotikoirista, jotka yhtä lailla tarvitsevat hierontaa. Kaikessa toiminnassani tärkeää on läpinäkyvyys, hyvä asiakaspalveluhenki ja koiralähtöisyys. Hieronnan on tarkoitus olla koiralle rentouttava ja hyvä kokemus jumeista huolimatta. Koira opetetaan hierontaan positiivisesti vahvistaen ja koiran ehdoilla, jotta sitä voidaan hoitaa jatkossakin. Pohjaan tekemiseni koirien kanssa eläinten käyttäytymisestä tehtyyn tutkimustietoon, sekä hyvään koiranlukutaitoon, joka on kehittynyt pitkän kokemuksen ja opiskelun myötä. Painotan erityisesti ennakoivan hoitotyön merkitystä ja jokainen koira on tervetullut hierontaan, vaikkei varsinaista oireilua vielä olisikaan. Tervetuloa! 

Koirahieroja Vantaa

Varaa aika >>