Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Lue vinkit sujuvaan arkeen lemmikkisi kanssa.

Koiran koulutus: kontakti

Kontakti tarkoittaa sitä, että koira katsoo ihmistä silmiin käskystä. Se on sujuvan arkielämän edellytys, tällä tavalla koira voi pyytää lupaa tehdä asioita, kuten hypätä pois autosta, kulkea ovista tai mennä ruokakupille. Kontakti on avuksi myös koirien ohittamisessa lenkillä ja käskystä kontaktissa kulkevan koiran kanssa on helppo liikkua eri paikoissa. Hyvä kontakti koiraan on myös koiraharrastusten perusta. Koirat katsovat luonnostaan ihmisiä kasvoihin ja silmiin, joten kontaktin opettaminen koiralle on yleensä helppoa.

koiran kontakti

Nappaa kontakti!

  • Kun koira tarjoaa kontaktia, sano herkkua tarkoittava palkkasanasi tai naksauta klikkeriä ja palkitse koira makupalalla.
  • Toista usein, eri paikoissa ja tilanteissa.
  • Kun koira alkaa tarjota kontaktia, voi nimetä sen haluamallasi vihjesanalla.

Voit myös houkutella koiran katsomaan sinua viemällä makupalan kädessäsi silmiesi viereen ja palkitsemalla sillä koira, kun se katsoo silmiisi. Houkuttelu pitää kuitenkin myös häivyttää, joten muutaman toiston jälkeen odota, jos koira katsoisi silmiisi ilman houkuttelua ja palkitse iloisesti. Harjoittele kontaktia eri paikoissa ja tilanteissa, jotta käytös yleistyy. Muista laskea vaatimustasoa aina uudessa tilanteessa, jotta koira onnistuu.