Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Lue vinkit sujuvaan arkeen lemmikkisi kanssa.

Vinkit koiran tossujen valintaan

Koiran tossuja on useita erilaisia monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Miten valita parhaat koiran tossut?

Koiran tassut on hyvä suojata pakkaselta, soralta ja tiesuolalta, sillä ne voivat aiheuttaa monenlaisia vammoja. Parhaat koiran tossut pakkaskelille ja lumelle ovat fleecetossut, kuten Halla-tossut. Fleecetossut koiralle ovat mukavan pehmeät ja ne suojaavat anturoita pakkashalkeamilta, lämmittävät palelevia tassuja ja ehkäisevät lunta paakkuuntumasta tassukarvoihin.  Pohjan liukuestemateriaali antaa pitoa ja pidentää tossujen käyttöikää. Pitkät kynnet ja sora kuitenkin kuluttavat fleecetossuja. Sepelillä päällystetyillä kaduilla koiran tossut kumipohjalla, viiltosuojatulla materiaalilla tai kotimaisella TopGrip-pohjalla suojaavat anturoita haavoilta sekä tekevät ulkoilusta mukavampaa, sillä sepeli on terävää tassujen alla. Kumipintaiset koiran tossut suojaavat tassuja myös tiesuolalta, joka voi aiheuttaa koiran tassuille vammoja, kuten anturoiden kuivumista, halkeilua ja jopa palovammoja. Vielä vaarallisempaa on, jos koira nuolee tiesuolaa tassuistaan, sillä jäätä sulattavat kemikaalit voivat olla myrkyllisiä. Koiran tossut kumipohjalla tai Kura-suojatossut ovat helppo ratkaisu suojaamaan koiran tassut tiesuolalta, sepeliltä ja myös kuralta säiden lämmetessä. 

 


Mikäli koiran tassussa on haava, se on tärkeää suojata myös sisällä ja samalla haavaa ei saa hautoa. Koiran sukat liukuesteellä ovat hyvä ratkaisu tassun suojaamiseen sisätiloissa, pohjan liukuestemateriaalin ansiosta sukka ei ole liukas. Sukkaa voi käyttää myös koiran suojatossujen alla tarvittaessa lämmittämään pakkasella ja suojaamaan mahdollisilta tossun saumoilta. Valitse tällöin koiran suojatossut yhtä kokoa normaalia suurempana.

 

Halla-tossut

Koiran tossujen koko - näin mittaat tassut oikein

Sopivat koiran tossut löydät parhaiten, kun mittaat koiran etutassun pituuden ja leveyden - etutassut ovat monesti suuremmat kuin takatassut. Aseta koira seisomaan etutassu paperin päälle ja nosta viereinen tassu ilmaan, jotta koira varaa paperin päällä olevaan tassuun. Piirrä paperille merkinnät pituuksien ja leveyksien kohdille anturoiden leveimmiltä kohdilta kynsiin saakka. Jos mitta jää kahden koon väliin, valitse suurempi tossukoko, sillä mahdolliset tossun saumat eivät saa painaa tassua. Jotkut tossut myydään pareittain: mikäli etu- ja takatassut ovat kovin eri kokoiset, voit valita eri kokoiset tossut etu- ja takajalkoihin. Mittaa tällöin myös takatassu. Tassun ympäryksen mittaus onnistuu pyöräyttämällä mittanauha renkaaksi ja pujottamalla tassun sen läpi. Mittaa ympärysmitta tassun leveimmästä kohdasta.

Koiran tossut, jotka pysyy jalassa parhaiten ovat pitkävartiset koiran tossut sekä tossut, joissa on joustava velcrotarranauha. Mikäli tossu kuitenkin putoaisi, kirkkaanväriset koiran tossut erottuvat parhaiten maastosta. Voit myös opettaa koirasi etsimään pudonneet tossut, hanskasi ja muut esineet, se on käytännöllinen taito!

Pitkävartiset koiran tossut Halla

Koiran tossujen valinta

  • Huomioi käyttötarkoitus.
  • Pakkaselle ja lumelle paras valinta on koiran fleecetossut - pitkävartiset koiran tossut joustavalla tarranauhalla pysyvät parhaiten jaloissa.
  • Soralle, kivikkoiseen maastoon ja tiesuolalta suojaamaan sopii pohjasta vahvistetut tai kumipintaiset tossut.
  • Suojatossut auttavat pitämään tassut siistinä kura-aikana.
  • Liukuestesukat tai kumipintaiset koiran tossut antavat pitoa liukkaissa rappukäytävissä ja portaissa.
  • Koiran sukat liukuestepohjalla sopivat tassuvammojen suojaamiseen sisätiloissa.
  • Mittaa etutassun pituus ja leveys: etutassu on monesti takatassua suurempi.

Ruffwear-tossut