Koiranpennun hampaat

Pennun maitohampaat ovat naskalinterävät eikä pentu arkaile käyttää niitä. Koiranpennun hampaat alkavat vaihtua neljän kuukauden iässä pysyviksi hampaiksi. Pureskeluntarve on tällöin suurimmillaan: kannattaa pitää leluja käden ulottuvilla, niin voit vaihtaa lelun tilalle, kun pentu puree esimerkiksi käsiäsi tai tuolinjalkaa. Pennun käytös voi olla hampaiden vaihtuessa riehakasta ja suu voi olla kipeä. Mikäli pentu on ruokahaluton, voit tarjota kostutettua penturuokaa tai pennun märkäruokaa. Kulm Näytä lisää

Pennun maitohampaat ovat naskalinterävät eikä pentu arkaile käyttää niitä. Koiranpennun hampaat alkavat vaihtua neljän kuukauden iässä pysyviksi hampaiksi. Pureskeluntarve on tällöin suurimmillaan: kannattaa pitää leluja käden ulottuvilla, niin voit vaihtaa lelun tilalle, kun pentu puree esimerkiksi käsiäsi tai tuolinjalkaa. Pennun käytös voi olla hampaiden vaihtuessa riehakasta ja suu voi olla kipeä. Mikäli pentu on ruokahaluton, voit tarjota kostutettua penturuokaa tai pennun märkäruokaa. Kulmahampaat voivat olla haastavia vaihtumaan: mikäli maitohampaat eivät suosiolla irtoa pysyvien hampaiden tieltä, voi olla syytä käydä näyttämässä pennun hampaita eläinlääkärille.

Koiralla on vain yhdet pysyvät hampaat ja niistä kannattaa pitää huolta. Tehokas tapa ehkäistä plakkia ja koiran hammaskiveä on hampaiden pesu. Kannattaa opettaa pentu pitämään hampaiden pesusta pienin askelin. Sopivan pieni, pennun suuhun sopiva hammasharja on avuksi ja hyvänmakuinen koiran hammastahna miellyttää sekä koiraa että auttaa puhdistamaan hampaita.

2018-02-23
4,99
4,99
  • Heti verkkokaupasta
  •