Kaikki koiran talveen!

Ilo irti talvesta koiran kanssa!

Ulkoilu ja harrastamien koiran kanssa talvella vaatii oikeanlaisen varustuksen. Peteltä löydät kaiken talven ulkoaktiviteetteihin koiran kanssa! Säänmukainen varustus tekee ulkoilusta mukavaa.

Aina pelkästään koiran takki ei riitä, vaan koiran talvitakin alle voi kovalla pakkasella pukea lisäksi esimerkiksi koiran paidan sekä suosia koiran pukemisessa muita asusteita kuten koiran tossuja. Ne lämmittävät tassuja ja ehkäisevät lumipaakkujen muodostumista tassukarvoihin. Lumipaakkuja ehkäisee myös karvoihin suihkutettava Topline-tassusuihke.

Jos pakkanen laskee koviin pakkaslukemiin, alkaa myös ulkoaktiviteettien hauskuus laskemaan ja kylmimmillä säillä koiran ulkoilutuslenkit saattavat jäädä tavallista lyhyemmiksi. Silloin voit keksiä yhteistä tekemistä koiran kanssa sisätiloissa. Koiran aktivointilelujen parissa puuhailu väsyttää koiraa mukavasti, kun aivonystyrät ja nenä pääsevät töihin. Aktivointilelun avulla voit tarjota koirasi päivittäisen ruoan hauskalla ja haastavalla tavalla. Siten koira saa myös lajityypillistä tyydytystä ruokansa ”metsästämisestä”. Ruokavirikkeet tarjoavat onnistumisen kokemuksia, mikä saa mielihyvähormonit liikkeelle ja auttavat koiraa mm. nukkumaan paremmin. Ruokavirikkeet vastaavat koirien etsimisen ja tavoittelun tarpeeseen: liian helposti tuleva ruoka voi yksilöstä riippuen aiheuttaa nirsoilua tai ahmimista. Aktivointileluista ja älypeleistä tarjottu ruoka hidastaa syömistahtia, mikä auttaa moniin ahmimisesta aiheutuviin ruoansulatusvaivoihin. Nappulat voi piilottaa esim. haistelumaton hapsuihin. Raakaruoalle ja märkäruoalle sopii rauhoittava nuolumatto tai Kong, jota voi pureskellakin.