PerusPomppa koiran takki minttu

PerusPomppa koiran takki minttu

-30%
PerusPomppa koiran takki minttu
PerusPomppa koiran takki minttu
PerusPomppa koiran takki minttu
PerusPomppa koiran takki minttu
 • Tuotetiedot
 • Koko-opas
Valitse vähintään yksi koko!

Valitse koko:

Säästä 23.97 €
55,93 € 
Ilmainen toimitus!
(norm.79,90)
Tarjous voimassa 31.12.2021 asti tai niin kauan kuin varatut erät riittävät.
 • Verkkokauppa (Loppu varastosta)
 • Tarkista saatavuus Myymälä  (Ei saatavilla)
 • Näin mittaat koirasi, jotta valitset juuri oikeankokoiset vaatteet, pannan tai valjaat.

  1. Koiran selän pituus mitataan säästä hännän tyveen koiran seistessä. Kaikkien koiran vaatteiden ei ole tarkoitus ylettyä hännän juureen asti. Takkien mitat on yleensä ilmoitettu selänpituuksina.
  2. Kaulanympärys mitataan kohdasta, jossa kaula on paksuin, eli läheltä rintaa. Jos vaatteen kaulanympärys on säädettävä, kaula-aukko voi olla useita senttimetrejä kaulanympärystä suurempi, koska sitä voi säätää pienemmäksi.
  3. Rinnanympärys mitataan kohdasta, jossa rintakehä on levein, eli etujalkojen takaa. Valjaiden rinnanympärys tulisi asettua noin 5 cm etujalkojen taakse, jotta koiralla on tilaa liikkua.
  4. Vyötärönympärys mitataan kohdasta, jossa vyötärö on kapein, eli takajalkojen edestä. Uroksella kuitenkin aina sukuelinten etupuolelta. Vaatteen vyötärönympärys voi olla useita senttejä koiran ympärysmittaa suurempi. Vvyötärönympäryksen säädettävyys on olennaista etenkin kapeavyötäröisille ja uroskoirille.
  5. Etujalkojen pituus mitataan jalkojen sisäpuolelta, rintakehän alta nilkkaan. Lahje on sopivan pituinen, kun se ulottuu koiran kyynärvarteen eli lahje on etujalan pituutta lyhyempi.
  6. Takajalkojen pituus mitataan jalkojen sisäpuolelta kinnerniveleen. Sopivan pituinen takalahje ulottuu kintereeseen.

  Arkikäyttöön tarkoitetussa kaulapannassa kaulan ja pannan väliin pitäisi mahtua kaksi sormea. Kaulapannan tulisi aina olla myös mahdollisimman mukava. Puolikiristyvä panta on oikean kokoinen, kun se ei kiristä kaulassa tiukimmillaan, vaan asettuu napakasti paikoilleen. Kun koko on oikea, koiran on vaikeaa saada pää luiskahtamaan ulos pannasta. Tämän vuoksi puolikiristävä panta on hyvä valinta koirille, joiden pää on pieni suhteessa niskaan.

  Jos olet hankkimassa haalaria tai takkia, hyvä nyrkkisääntö on, että vaatteessa tulisi olla hiukan extratilaa: pienille koirille voi lisätä 5 cm rinnanympärykseen ja isoille koirille 10-20 cm, jotta koiran on mukava liikkua vaate päällä. Pitkä- ja tuuheaturkkiset koirat tarvitsevat väljemmät vaatteet kuin lyhytkarvaiset.

  Muut ovat myös ostaneet

  Muut ovat myös ostaneet