Eläinlääkäripalvelut

    

Palvelukuvaukset Hinnasto

Mietityttääkö joku lemmikkisi terveydessä, muttet ole varma kannattaako sen takia käydä eläinlääkärissä? Ahdistaako eläinlääkärissä käynti lemmikkiäsi? Haluatko harjoitella eläinlääkärillä käyntiä pentusi kanssa, jotta tulevaisuudessa hoitokäynnit olisivat mahdollisimman miellyttäviä ja sujuvia?

Tarjoamme matalan kynnyksen perusterveydenhuoltopalvelut sekä sairauksien ennaltaehkäisyn asiantuntevasti, kunkin lemmikin yksilölliset tarpeet ja taustat huomioiden. Sinut ja lemmikkisi vastaanottaa aina asiantunteva eläinlääkäri, ja sama eläinlääkäri hoitaa lemmikkisi alusta loppuun jokaisella käyntikerralla. Näin pystyt keskustelemaan lemmikkisi terveydessä askarruttavista asioista aina ennestään tutun eläinlääkärin kanssa.

Panostamme erityisesti siihen, että eläinlääkärikäynti on lemmikillesi mahdollisimman mukava ja peloton kokemus. Monelle lemmikille vierailu lemmikkitarvikemyymälässä on mieluisa, mutta eläinlääkärin vastaanottoa lemmikki saattaa arastella; kun vastaanotto sijaitseekin mukavassa paikassa, myös eläinlääkärikäynti tuntuu mieluisammalta. Hintatasomme on edullinen, jotta eläinlääkärille pääsisi pienellä kynnyksellä ja myös vain harjoittelemaan lääkärikäyntiä ja tutkimista autenttisessa ympäristössä.

Eläinlääkärimme palveluvalikoimaan kuuluu esim. koiran terveystarkastus ja mikrosirutus, pentutarkastus, koiran ja kissan rokotus ja kissan terveystarkastus, punkkikarkotteiden lääkemääräykset sekä harjoituskäynnit pennuille.

Eläinlääkärin vastaanotot sijaitsevat Tammiston, Espoon ja Lahden myymälöiden tiloissa.

HUOM! Vastaanotoillamme ei ole mahdollisuutta yleisvoinniltaan heikon eläimen (esim. akuutisti juomaton tai syömätön, vaisu ja heikko, voimakkaasti ripuloiva tai oksentava) klinikkatasoiseen tutkimukseen ja hoitoon. Suosittelemme siksi akuutisti heikkovointisten eläinten vientiä päivystykseen tai ajan varaamista laajempia palveluita tarjoavalle eläinlääkäriasemalle.

Myöskään lemmikkien eutanasia ei kuulu palveluihimme.

Koska toimipisteemme sijaitsevat lemmikkitarvikemyymälän yhteydessä, toivomme myös, että vastaanotolle ei tuotaisi koiria, joilla epäillään helposti tarttuvaa tautia (esim. kennelyskä).

Jos sinulla herää aikaa varatessasi mitään kysymyksiä palveluistamme, otathan yhteyttä asiakaspalveluun tai suoraan myymälään.


 

Palvelukuvaukset

 

         


Yleiskäynti

Varaa tämä aika, 

  • jos haluat keskustella mieltä askarruttavista asioista, kuten lemmikin hoidosta, käytöksestä tai ruokinnasta
  • jos lemmikilläsi on sairauden oireita, joihin tarvitset eläinlääkärin arviota ja hoitoa. Tarvittaessa lemmikille varataan jatkoaika, tai ohjaamme lemmikin eteenpäin jatkotutkimuksiin tai -hoitoon laajempia palveluita tarjoavalle klinikalle

Kirjaathan aikaa varatessasi lisätietoihin minkä takia olette tulossa vastaanotolle. Huomaathan, että pääsääntöisesti emme tee rauhoitusta vaativia toimenpiteitä. Lääkkeiden hinta ei sisälly yleiskäyntiin. Myös käynnillä mahdollisesti tarvittavat lisätoimenpiteet laskutetaan erikseen. 

Koiran ja kissan terveystarkastus

Lemmikin vointia on hyvä seurata säännöllisesti. Tällä 30 minuutin käynnillä lemmikille tehdään kliininen yleistutkimus ja keskustellaan lemmikin voinnista. Tämä aika sopii esimerkiksi silloin, kun tarvitset lemmikillesi terveystodistuksen tai lemmikkisi on juuri tullut uuteen kotiin. Tarvittaessa lemmikki ohjataan jatkotutkimuksiin. Huom.! Terveystarkastuskäynti ei sovellu tilanteisiin, joissa lemmikilläsi on sairauden oireita. Varaa tuolloin pidempi aika.

Harjoituskäynti eläinlääkärille

Harjoituskäynnillä pennun tai aran aikuisen lemmikin kanssa harjoitellaan eläinlääkärikäyntiä positiivisesti makupalojen ja rapsutusten avulla. Eläinlääkäri totuttaa lemmikkiä pöydällä oloon ja eläinlääkärin käsittelyyn. Käynnin pituus on 20 minuuttia.

Korvavaivat

Jos lemmikki rapsuttelee korviaan, varoo korviin koskemista, ravistelee tai pyörittelee päätään, tai huomaat sen korvissa eritettä, on syytä tulla nopeasti eläinlääkärille. Pitkittyvät korvatulehdukset vaikuttavat nopeasti kuuloon ja aiheuttavat epämukavuutta ja kipua eläimelle.
Ethän puhdista lemmikin korvia 24 tuntiin ennen käyntiä. Lemmikin korvat tutkitaan otoskoopilla ja eläinlääkäri arvioi lääkitystarpeen. Tarvittaessa eläinlääkäri ottaa korvista näytteen ja tutkii sen vastaanotolla tai lähettää sen  edelleen ulkoiseen laboratorioon tutkittavaksi. Ulkoinen laboratoriotutkimus ja lääkekulut eivät sisälly hintaan. Käynnin pituus on 60 minuuttia.

Ihovaivat

Tällä 60 minuutin käynnillä eläinlääkäri tutkii lemmikin ihovaivoja. Pohditaan allergian, ulkoloisten, hiivojen ja sienten mahdollisuutta, mahdollisia jatkotutkimuksia ja hoitosuunnitelmaa. Tarvittaessa eläinlääkäri ottaa ihonäytteitä, ja tutkii ne vastaanotolla, tai lähettää ne edelleen ulkoiseen laboratorioon tutkittavaksi. Ulkoinen laboratoriotutkimus ja lääkekulut eivät sisälly hintaan.

Hammastarkastus

Tarkastuskäynnillä lemmikkisi suu ja hampaat tutkitaan huolellisesti ilman rauhoitusta. Eläinlääkäri tutkii hammaskiven määrän, suun yleiskunnon, purennan ja arvioi hoitotoimenpiteiden tarpeen. Lisäksi lemmikiltäsi tarkistetaan mahdolliset selvät poikkeamat kuten katkenneet hampaat tai ienkasvaimet.

Huomaathan, että meillä ei tehdä varsinaisia hammashoitoja, vaan niitä varten lähetämme lemmikin eläinklinikalle. Tässä ilman nukutusta tehtävässä tarkastuksessa ei ole mahdollista arvioida ikenen alla sijaitsevan hampaanosan tai takimmaisten poskihampaiden kuntoa. Käynnin pituus on 20 minuuttia.

Mikrosirun laitto

Tällä käynnillä lemmikille laitetaan ihon alle pieni mikrosiru. Virallista lemmikkipassia varten lemmikillä tulee olla mikrosiru. 
Mikrosirussa on yksilöllisen numerosarja, jonka avulla lemmikki pystytään tunnistamaan, jos se esimerkiksi katoaa ja löydetään. Omistajatiedot ja mikrosirussa oleva numerosarja voidaan yhdistää myös erilaisiin tunnistusmerkintätietokantoihin, kuten mm. Kennelliitto ja Kissaliitto sekä jotkin verkkopalvelut. Käynnin pituus on 20 minuuttia.

Punkkilääkityksen suunnittelu

Tällä käynnillä eläinlääkäri suunnittelee lemmikillesi sopivan kesäkauden estolääkityksen puutiaisille. Meiltä saat puutiaislääkkeen mukaasi tai tarvittaessa eläinlääkäri kirjoittaa reseptin. Käynnin pituus on 20 minuuttia. Lääkekulut eivät sisälly hintaan.

Pistoshoito nivelrikkoon

Varaa tämä aika VAIN, jos koirasi on jo käynyt tutkimuksissa nivelvaivojen vuoksi, ja olet saanut eläinlääkäriltä suosituksen aloittaa nivelrikon pistoshoidot tai hoito on jo aloitettu. Koira saa pistoksen nahan alle. Palveluun ei sisälly lääkekulut, jotka laskutetaan erikseen. Käynnin pituus 20 on minuuttia.

Pistoslääkityksellä voidaan hoitaa koiran ei-infektiiviseen nivelrikkoon liittyvää kipua ja ontumista. Lisäksi lääkkeellä hoidetaan nivelrikkomuutoksen syntyyn, etenemiseen ja voimakkuuteen liittyviä patologisia tapahtumia.

Pistoshoito atooppisen ihottuman hoitoon

Varaa tämä 20 minuutin aika VAIN, jos koirasi on jo käynyt tutkimuksissa ihovaivojen vuoksi, ja olet saanut eläinlääkäriltä suosituksen aloittaa pistoshoidot atooppisen ihottuman ja kutinan hoitoon, tai hoito on jo aloitettu. Pistos annetaan kerran kuukaudessa. Palveluun eivät sisälly lääkekulut, jotka laskutetaan erikseen.

Kontrollikäynti

Varaa tämä aika VAIN, jos olette jo käyneet samassa toimipisteessä kyseisen vaivan vuoksi, ja olet saanut eläinlääkäriltä suosituksen saapua uudelleen lemmikkisi hoidon seurantaa varten. Kontrollikäynnin pituus on 30 minuuttia.

Tikkien poisto

Tällä 20 minuutin käynnillä eläinlääkäri poistaa tikit lemmikkisi haavasta.


 

 

MATKUSTUS LEMMIKIN KANSSA

 

Matkustettaessa lemmikin kanssa EU:n sisällä tulee ottaa huomioon seuraavia asioita:

  • EU-lemmikkieläinpassi
  • Voimassa oleva rabiesrokotus
  • Ekinokokkilääkitys (koirilla)
  • Mikrosiru tunnistautumista varten
  • Muut mahdollisesti suositeltavat rokotukset ja lääkitykset (esimerkiksi Etelä-Euroopassa leptospiroosi, amerikkalainen- ja ranskalainen sydänmato, leishmania ja suojautuminen punkeilta).
  • Joissakin tapauksissa virkaeläinlääkärin kirjoittama todistus tarpeellinen (Traces-todistus)

Voimassaolevat säädökset voit tarkistaa Ruokaviraston nettisivuilta: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/matkustus/ 

Lemmikkieläinpassi

Varaa tämä 30 minuutin aika, jos tarvitset lemmikkipassin kissalle tai koiralle.  
Passin myöntämistä varten lemmikin tulee olla tunnistusmerkitty ja sillä on oltava voimassa oleva rabiesrokotus. Tarvittaessa mikrosiru ja rokote voidaan laittaa saman käynnin yhteydessä. Pääsääntöisesti koiranpennuille kirjoitetaan passi aikaisintaan 16 viikon iässä, ensimmäisen rabies -rokotuksen yhteydessä. Muualla syntyneellä, Suomeen tuodulla eläimellä on oltava käynnillä mukana tuontimääräysten mukaiset asiakirjat. Ilman täydellisiä asiakirjoja ei passia voida myöntää, vaan eläinlääkäri siirtää asian paikalliselle valvontaeläinlääkärille. Lemmikkipassikäynti ei sisällä terveystarkastusta tai yleistutkimusta. Lemmikin tulee silti olla käynnillä mukana mikrosirun lukemista varten.

Huom! Jos lemmikin rabiesrokotus on vanhentunut, tai se saa rabiesrokotuksen ensimmäisen kerran, tulee rabies -rokotus voimaan aikaisintaan 21 vrk rokotteen antamisen jälkeen! Huolehdithan siis passin hankkimisesta jo hyvissä ajoin ennen aiottua matkaa. 

Ekinokokkilääkitys ulkomaille matkustettaessa

Tarkista ajantasaiset vaatimukset Ruokaviraston sivuilta: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/matkustus/

Ekinokokkilääkitykseen on kaksi vaihtoehtoa matkustettaessa maihin, jotka vaativat voimassa olevan ekinokokkilääkityksen. Ekinokokkivapaita maita ovat Suomi, Norja, Iso-Britannia, Irlanti ja Malta. Näistä maista Suomeen ja Norjaan matkustettaessa voidaan soveltaa 28 vrk sääntöä, muut ekinokokkiloisesta vapaat maat vaativat, että ekinokokkilääkitys on annettu 1-5 vrk:tta ennen maahan saapumista. Lääkkeen antamisen helpottamista varten ota mukaan lemmikille hyvin maistuvaa, pehmeää herkkua.

Vaihtoehto 1

Ekinokokkilääkitys annetaan 1-5 vuorokautta ennen Suomeen paluuta Suomen ulkopuolisessa maassa eläinlääkärissä ja eläinlääkäri tekee lemmikkieläinpassiin tarvittavat merkinnät.

Vaihtoehto 2

28 vrk sääntö
Koira lääkitään ekinokokkiloista vastaan Suomessa kahdesti ennen matkalle lähtöä. Lääkityskertojen välillä tulee olla vähintään 1 vrk ja enintään 28 vrk. Viimeisen lääkkeen antopäivästä koira saa matkustaa vapaasti kaikissa EU- maissa sekä Sveitsissä, Islannissa ja Norjassa 28 vrk ajan. Jos matkustelu kestää pidempään, täytyy koiralle antaa ekinokokkilääkitys eläinlääkärissä missä tahansa EU-maassa, Islannissa, Sveitsissä tai Norjassa aina 28 vrk välein. Suomeen palattua annetaan koiralle vielä yksi ekinokokkilääkitys enintään 28 vrk kuluessa edellisestä ekinokokkilääkkeen antokerrasta.

Jos matkalla ollaan alle 24 tuntia (esim. Tallinnan matka), tulee koiralle käyttää 28 vrk ekinokokkilääkitys sääntöä. Norjaan suoraan matkustettaessa lääkitystä ei tarvita, sillä sekä Suomi että Norja ovat ekinokokkiloisesta vapaita maita.

Myös koiranpennut tulee matkustettaessa lääkitä ekinokokkiloista vastaan. Kissoilta ei vaadita ekinokokkilääkitystä.

Ekinokokkilääkitys

Tällä 20 minuutin käynnillä koiralle annetaan suun kautta ekinokokkiloiseen tehoava tabletti, josta tehdään merkintä koiran passiin matkustamista varten.
Ekinokokkilääkitys vaaditaan vain koirilta ja eläinlääkäri voi merkitä lemmikkieläinpassiin vain vastaanotolla annetun lääkityksen.
Lääkekulut lisätään käynnin kokonaishintaan  (4-15 € koiran painosta riippuen).

 


 

 


NÄYTTEENOTTO

Ulostenäytetutkimukseen ja poskisolunäytteenottoon voi varata ajan ilman eläinlääkärin suositusta. Muihin näytteenottoihin varaa aika ainoastaan kyseisen toimipisteen eläinlääkärin suosituksesta.


Verinäytteenotto

Tällä käynnillä eläinlääkäri ottaa tarvittavat verinäytteet lemmikistäsi ja lähettää ne tutkittavaksi laboratorioon. Palveluun ei kuulu laboratoriotutkimusmaksu, joka lisätään palvelun hintaan. Laboratoriotutkimusmaksu riippuu tehtävistä tutkimuksista, mutta on tyypillisesti 50-150 e. Eläinlääkäri soittaa tuloksista, jotka tutkimuksista riippuen saapuvat yleensä muutamassa päivässä. Varaudu pitämään lemmikkiä itse tarvittaessa paikoillaan näytteenoton ajan.

Ethän anna lemmikillesi ruokaa 10 tuntiin ennen tutkimuksia.

Virtsan pikatestaus Tammiston vastaanotolla

Varaa tämä aika vain kyseisen toimipisteen eläinlääkärin suosituksesta!
Eläinlääkäri tutkii lemmikkisi virtsanäytteen stix-testillä saman tien. Testillä selvitetään mahdollista virtsatietulehdusta, verivirtsaisuutta sekä virtsan laimeutta/sakeutta. Tulokset saadaan käynnin aikana ja niiden perusteella suunnitellaan mahdollisia jatkotutkimuksia.
Tuo mukanasi puhtaassa kannellisessa purkissa samana päivänä kerättyä virtsaa. Säilytä virtsaa jääkaapissa ennen tuloasi.

Poskisolunäyte

Eläinlääkäri ottaa lemmikistä poskisolunäytteen, joka lähetetään laboratorioon tutkittavaksi. Tuothan mukanasi tarvittavat esitäytetyt dokumentit. Laboratoriotutkimus ei sisälly hintaan.

Ulostenäytetutkimus

Ulostenäytetutkimus on hyvä tehdä, jos epäilet, että lemmikkisi olisi loishäädön tarpeessa. Tutkimalla lemmikin yksilöllinen loishäädön tarve vältytään turhalta madottamiselta ja mahdollisesti kehittyvältä lääkeresistenssiltä. Samalla taataan riittävän tehokas lääkitys tapauksissa, joissa loishäätöä oikeasti tarvitaan.

Tällä 20 minuutin ajalla eläinlääkäri tekee ulostenäytelähetteen ja antaa sinulle näytteenottoon tarvittavat välineet, sekä laatikon näytteen lähettämistä varten. Samalla eläinlääkäri ohjeistaa sinua näytteenottoon liittyen ja kysyy tarvittavat tiedot lemmikistäsi.
Eläinlääkäri soittaa tuloksista niiden valmistuttua, yleensä muutaman päivän kuluessa. Jos näytteessä todetaan sisäloisia, eläinlääkäri valitsee juuri näihin loisiin sopivan lääkkeen, jotta lemmikkiä ei lääkitä tarpeettomasti tai tarpeettoman laajakirjoisella lääkkeellä.
Laboratoriotutkimus ei sisälly hintaan (Yleisimpien sisäloisten tutkimus 30-60 €).

 


 

 

 

 

PENTUTARKASTUS

Pentutarkastuksessa eläinlääkäri tutkii pentueen terveydentilan, laittaa mikrosirun ja antaa tarvittaessa virallisen terveystodistuksen. Haluttaessa pentu voidaan rokottaa, mikä ei kuulu palvelun hintaan vaan ne laskutetaan tarvittaessa erikseen. Vain Suomessa syntyneille pennuille.


 

 

 

ROKOTUKSET

KOIRIEN ROKOTUKSET
Rokotuskäynnin aikana eläinlääkäri tekee ensin lemmikille yleistutkimuksen. Tämän jälkeen lemmikki saa rokotteen pistoksena nahan alle. Eläinlääkäri pyrkii tekemään käynnistä mahdollisimman mukavan kokemuksen lemmikille, mutta osa eläimistä voi reagoida rokotteen antoon. Lemmikin tulee olla terve rokotushetkellä. Varauduthan pitelemään lemmikkiäsi rokotustilanteessa.


Koiranpennun varhaisrokotus (6 vko–9 vko)

Tällä käynnillä koira saa kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvan nelosrokotteen (parvovirus, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parainfluenssa eli kennelyskä). Varhaisrokotuksen jälkeen pentu tulee rokottaa myös 12 viikon, 16 viikon ja  noin vuoden iässä, jotta se saavuttaisi pitkäkestoisen tautisuojan. Koiranpennulle suositellaan loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotuskäyntiä.

Koiranpennun rokotus (12 vko)

Tällä käynnillä koiranpentu saa nelosrokotteen tehosteen (parvovirus, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parainfluenssa eli kennelyskä). Pennun pitäisi saada seuraava tehosterokote 16 viikon iässä, jotta se saavuttaisi pitkäkestoisen suojan tauteja vastaan. Koiranpennulle suositellaan loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotuskäyntejä.

Koiranpennun tehosterokotus (16 vko)

Tällä käynnillä koiranpentu saa nelosrokotteen tehosteen (parvovirus, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parainfluenssa eli kennelyskä) ja rabiesrokotteen. Koiranpennulle annetaan seuraava rokotus noin yhden vuoden iässä. Huomioithan, että koiranpennulle suositellaan loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotuskäyntejä.

Aikuisen koiran rokotus

Tällä käynnillä koira saa nelosrokotteen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja kennelyskä)  ja rabies -rokotteen. Rokotteet ovat voimassa 3 vuotta, paitsi kennelyskärokote tulee uusia vuosittain, jos se halutaan pitää voimassa. 
Voit varata tämän käynnin myös, jos et tiedä, milloin koirasi on viimeksi rokotettu, tai mitä rokotuksia se tarvitsee nyt. Saat meiltä myös uuden rokotuskortin, jos edellinen rokotuskortti on kadonnut.


Koiran kennelyskärokote (vuosittain uusittava)


Tällä käynnillä koira saa kennelyskärokotuksen. Aikuisen koiran kennelyskärokote on suositeltavaa uusia vuosittain, erityisesti jos koira käy usein koirapuistoissa, tapahtumissa tai hoitolassa. Kennelyskä eli koiran ”flunssa” tarttuu helposti kuonokontaktissa, pisaratartuntana tai koiran nuuskiessa ympäristöä. Myös ihminen voi kantaa taudin esimerkiksi käsiensä välityksellä kotiin.
KISSOJEN ROKOTUKSET

Rokotuskäynnin aikana eläinlääkäri tekee ensin lemmikille yleistutkimuksen. Tämän jälkeen lemmikki saa rokotteen pistoksena nahan alle. Eläinlääkäri pyrkii tekemään käynnistä mahdollisimman mukavan kokemuksen lemmikille, mutta osa eläimistä voi reagoida rokotteen antoon. Lemmikin tulee olla terve rokotushetkellä.

  • Varauduthan pitelemään lemmikkiäsi rokotustilanteessa.
  • Myös sisäkissat on tärkeää rokottaa ainakin kolmosrokotteella (parvo ja kissaflunssa).
  • Ulkoileville kissoille suositellaan myös rabies -rokotteen ottamista.

Kissanpennun varhaisrokotus (8 vko–9 vko)


Tällä käynnillä kissa saa kolmosrokotteen (kissarutto ja flunssarokote). Kissanpentu tulee rokottaa myös 12 viikon, 16–20 viikon sekä noin vuoden iässä, jotta pitkäkestoinen tautisuoja saavutetaan. Kissanpennulle suositellaan loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotuskäyntejä.


Kissanpennun rokotus (12 vko)

Tällä käynnillä kissanpentu saa kolmosrokotteen tehosteen (kissarutto ja flunssarokote).
Kissanpennun tulee saada seuraava tehosterokote 16–20 viikon iässä ja sitten noin vuoden iässä, jotta pentu saavuttaisi pitkäkestoisen suojan tauteja vastaan.
Huomioithan, että kissanpennulle suositellaan aina loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotusta.


Kissanpennun tehosterokotus (16 vko–20 vko)

Tällä käynnillä kissanpentu saa kolmosrokotteen tehosteen (kissarutto ja flunssarokote) ja tarvittaessa rabiesrokotteen.
Seuraavaksi kissanpentu tulee rokottaa  noin vuoden iässä, jos sen varhaisessa rokotusohjelmassa ei ole puutteita eli jos se on saanut rokotukset 12 viikon ja 16-20 viikon ikäisenä.
Huomioithan, että kissanpennulle suositellaan aina loishäätöä noin 1–2 vko ennen rokotusta.

Aikuisen kissan rokotus

Käynnin aikana kissa saa kolmosrokotteen (kissarutto- ja flunssarokote) ja tarvittaessa rabiesrokotteen. Rokotteet ovat voimassa 1-3 vuotta.

Voit varata tämän käynnin myös, jos et tiedä, milloin kissasi on viimeksi rokotettu, tai mitä rokotuksia se tarvitsee nyt. Saat meiltä myös uuden rokotuskortin, jos edellinen rokotuskortti on kadonnut.

HUOM: Jos lemmikkisi ei virtsaa ollenkaan, tai ainoastaan pieniä tippoja, vie lemmikki viipymättä klinikalle tai tarvittaessa päivystykseen! Myös pissavaivaiset uroskoirat suositellaan vietäväksi suoraan klinikalle, jossa on mahdollisuus ultraäänitutkimukseen.


 

Kemiallinen kastraatio

Kemiallinen kastraatio on lääkeaineimplantti, joka asetetaan koiran nahan alle. Implantti vaikuttaa noin 6 kuukauden ajan. Vaikutusajan jälkeen hormonitoiminta palaa. Kemiallisessa kastraatiossa käytettävällä lääkeaineimplantilla on kahden vuoden varoaika Kennelliiton antidopingohjeistuksessa.
Mikäli harkitsette kemiallista kastraatiota käytösongelman vuoksi, suosittelemme keskustelemaan myös eläintenkouluttajan kanssa.