Peten eläinlääkäripalvelut

Peten eläinlääkäripalvelut

Hoidamme koirien, kissojen ja pieneläinten perusterveydenhuollon sekä sairauksien ennaltaehkäisyn asiantuntevasti kunkin lemmikin yksilölliset tarpeet ja taustat huomioiden. Tavoitteenamme on, että eläinlääkärikäynti on lemmikillesi aina mahdollisimman mukava ja peloton kokemus. Palveluvalikoimaamme kuuluu esim. rokotukset, terveystarkastukset ja mikrosirutukset.

Eläinlääkärin vastaanotto sijaitsee Tammiston myymälän tiloissa osoitteessa Sähkötie 2-6, 01510 Vantaa. Palveluvalikoimamme laajenee myöhemmin myös terveyspalveluiden, esim. koirahieronnan piiriin.

Palvelukuvaukset

    

  

 

ELÄINLÄÄKÄRIPALVELUT

 

Reseptin kirjoitus

Lemmikillesi tehdään aluksi kliininen yleistutkimus, jonka jälkeen eläinlääkäri voi kirjoittaa reseptin. Tämä aika sopii aiemmin saadun reseptin uusimiseen tai punkkilääkereseptin saamiseen.

Terveystarkastus

Tällä käynnillä lemmikille tehdään huolellinen kliininen yleistutkimus. Käynnillä voidaan keskittyä juuri niihin asioihin, jotka mietityttävät omistajaa tai herättävät huolta. Käynnin aikana voidaan keskustella siitä, kuinka kissan tai koiran yksilöllistä kuntoa voidaan ylläpitää ja tehdä lemmikin elämästä mahdollisimman laadukasta. Seniorilemmikin vointia on erittäin suositeltavaa seurata vuosittain.

Yleiskäynti

Tällä käynnillä voidaan hoitaa lemmikin pikku vaivoja, kuten pieniä haavoja, patteja ja keskustella mieltä askarruttavista asioista kuten lemmikin painosta, ruokavaliosta yms.

Kontrollikäynti

Varaa tämä aika, kun olet saanut eläinlääkäriltä suosituksen saapua uudelleen lemmikkisi hoidon seurantaa varten.

Koiran terveystarkastus

Tällä käynnillä koiralle tehdään huolellinen kliininen yleistutkimus. Tarkastuksen jälkeen voit keskustella eläinlääkärin kanssa lemmikkisi terveystilanteesta tarkemmin.

Tämä aika sopii myös silloin, kun tarvitset koirallesi terveystodistuksen, koira on juuri tullut uuteen kotiin tai et ole varma, onko koirallasi jokin epätavallinen oire.

Kissan terveystarkastus

Tällä käynnillä kissalle tehdään huolellinen kliininen yleistutkimus. Tarkastuksen jälkeen voit keskustella eläinlääkärin kanssa lemmikkisi terveystilanteesta tarkemmin.

Tämä aika sopii myös silloin, kun tarvitset kissallesi terveystodistuksen, kissa on tullut uuteen kotiin tai et ole varma, onko kissallasi jokin epätavallinen oire.

Hammastarkastus

Tarkastuskäynnillä lemmikkisi suu ja hampaat tutkitaan huolellisesti ilman rauhoitusta. Eläinlääkäri tutkii hammaskiven määrän, suun yleiskunnon, purennan ja arvioi hoitotoimenpiteiden tarpeen. Lisäksi lemmikiltäsi tarkistetaan mahdolliset selvät poikkeamat kuten katkenneet hampaat tai ienkasvaimet.

Huomaathan, että meillä ei tehdä varsinaisia hammashoitoja, vaan niitä varten lähetämme lemmikin eläinklinikalle. Tässä ilman nukutusta tehtävässä tarkastuksessa ei ole mahdollista arvioida ikenen alla sijaitsevan hampaanosan tai takimmaisten poskihampaiden kuntoa.

Mikrosirun laitto

Tällä käynnillä lemmikille laitetaan ihon alle pieni mikrosiru.

Mikrosiru voidaan laittaa kissalle, koiralle, kanille, fretille, jyrsijöille sekä muillekin eläinlajeille.

Mikrosirussa on yksilöllisen numerosarja, jonka avulla lemmikki pystytään tunnistamaan, jos se esimerkiksi katoaa ja löydetään. Mikrosirussa oleva numero ja omistajatiedot voidaan yhdistää myös erilaisiin tunnistusmerkintätietokantoihin, kuten mm. Kennelliitto ja Kissaliitto sekä jotkin verkkopalvelut.

Tikkien poisto

Tällä käynnillä eläinlääkäri poistaa tikit lemmikkisi haavasta.

Korvavaivat

Jos lemmikki rapsuttelee korviaan, kavahtaa korviin koskemista, ravistelee tai pyörittelee päätään, tai huomaat sen korvissa eritettä, on syytä tulla nopeasti lääkärille. Ethän puhdista lemmikin korvia 24 tuntiin ennen käyntiä. Pitkittyvät korvatulehdukset vaikuttavat nopeasti kuuloon.

Ihovaivat

Tällä käynnillä voit keskustella eläinlääkärin kanssa lemmikkisi ihovaivoista. Pohditaan allergian, ulkoloisten, hiivojen ja sienten mahdollisuutta ja hoitosuunnitelmaa sekä lääkitystä.

Punkkilääkityksen suunnittelu

Tällä käynnillä eläinlääkäri suunnittelee lemmikillesi sopivan punkkilääkityksen. Meiltä saat myös mukaasi punkkilääkkeen tai eläinlääkäri voi kirjoittaa reseptin tarvittaessa.

Pistoshoito nivelrikkoon

Koiran ei-infektiiviseen nivelrikkoon liittyvän kivun ja ontumisen hoito. Nivelrikkomuutosten syntyyn, etenemiseen ja voimakkuuteen vaikuttavien patologisten tapahtumien hoito. Koira saa pistoksen nahan alle. Pistos tulee antaa kerran viikossa yhteensä 4 kertaa.

Pistoshoito atooppisen ihottuman hoitoon

Tällä käynnillä annetaan pistoksena lääke koiran atooppisen ihottuman ja kutinan hoitoon. Pistos annetaan kerran kuukaudessa. Palveluun ei sisälly lääkkeen hinta, joka laskutetaan erikseen.
 


 

 

 

 


MATKUSTUS LEMMIKIN KANSSA

 

Lemmikin ulkomaanmatka

Matkustettaessa lemmikin kanssa EU:n sisällä tulee ottaa huomioon seuraavia asioita:

  • EU-lemmikkieläinpassi
  • Voimassa oleva rabies rokotus
  • Ekinokokkilääkitys
  • Mikrosiru tunnistautumista varten
  • Muut mahdollisesti suositeltavat rokotukset ja lääkitykset (esimerkiksi Etelä-Euroopassa Leptospira, amerikkalainen-ja ranskalainen sydänmato).

Tällä käynnillä saat lemmikin viralliset asiakirjat, rokotukset ja muut lääkitykset kuntoon matkaa varten. Tarvittaessa eläinlääkäri auttaa selvittämään, mitä vaatimuksia kohdemaalla on lemmikin tuomisen suhteen.

Käynnin hintaan lisätään mahdolliset lääkitys- ja tarvikekulut.

Lemmikin passi

Varaa tämä aika, jos tarvitset lemmikkipassin kissalle, koiralle tai fretille.

Passin myöntämistä varten lemmikin tulee olla tunnistusmerkitty ja sillä on oltava voimassa oleva rabiesrokotus. Passi voidaan myöntää myös 16 viikon ikäiselle pennulle, jos sille on asennettu mikrosiru ja se saa rabiesrokotteen saman käynnin yhteydessä.

Lemmikkipassikäynti ei sisällä terveystarkastusta tai yleistutkimusta. Lemmikin tulee silti olla käynnillä mukana mikrosirun lukemista varten.

Ekinokokkilääkitys ulkomaille matkustettaessa

Ekinokokkilääkitykseen on kaksi vaihtoehtoa matkustettaessa maihin, jotka vaativat voimassa olevan ekinokokkilääkityksen. Ekinokokkivapaita maita ovat Suomi, Norja, Iso-Britannia, Irlanti ja Malta. Näistä maista Suomeen ja Norjaan matkustettaessa voidaan soveltaa 28 vrk sääntöä, muut ekinokokkiloisesta vapaat maat vaativat että ekinokokkilääkitys on annettu 1-5 vrk ennen maahan saapumista.

Vaihtoehto 1

Ekinokokkilääkitys annetaan 1-5 vuorokautta ennen Suomeen paluuta Suomen ulkopuolisessa maassa eläinlääkärissä ja eläinlääkäri tekee lemmikkieläinpassiin tarvittavat merkinnät.

Vaihtoehto 2

28 vrk sääntö
Koira lääkitään ekinokokkiloista vastaan Suomessa kahdesti ennen matkalle lähtöä. Lääkityskertojen välillä tulee olla vähintään 1 vrk ja enintään 28 vrk. Viimeisen lääkkeen antopäivästä koira saa matkustaa vapaasti kaikissa EU- maissa sekä Sveitsissä, Islannissa ja Norjassa 28 vrk ajan. Jos matkustelu kestää pidempään, täytyy koiralle antaa ekinokokkilääkitys eläinlääkärissä missä tahansa EU-maassa, Islannissa, Sveitsissä tai Norjassa aina 28 vrk välein. Suomeen palattua annetaan koiralle vielä yksi ekinokokkilääkitys enintään 28 vrk kuluessa edellisestä ekinokokkilääkkeen antokerrasta.

Jos matkalla ollaan alle 24 tuntia (esim Tallinnan matka), tulee koiralle käyttää 28 vrk ekinokokkilääkitys sääntöä. Norjaan suoraan matkustettaessa lääkitystä ei tarvita, sillä sekä Suomi että Norja ovat ekinokokkiloisesta vapaita maita.
Myös koiranpennut tulee matkustettaessa lääkitä ekinokokkiloista vastaan. Kissoilta ei vaadita ekinokokkilääkitystä.

Ekinokokkilääkitys

Tällä käynnillä koiralle annetaan suun kautta ekinokokkiloiseen tehoava tabletti, josta tehdään merkintä koiran passiin matkustamista varten.

Ekinokokkilääkitys vaaditaan vain koirilta.

Lääkkeen hinta lisätään käynnin kokonaishintaan. Se määräytyy koiran painon mukaan ja on noin 2,20 euroa kymmentä painokiloa kohti.


 

 


NÄYTTEENOTTO
 

Ihonäytteenotto

Eläinlääkäri ottaa lemmikistäsi ihonäytteitä, joita tutkitaan saman tien mikroskoopilla ja lähetetään tarvittaessa laboratorioon tutkittavaksi. Laboratoriotutkimukset eivät kuulu palvelun hintaan.

Korvanäytteenotto

Eläinlääkäri ottaa korvista näytteet ja tutkii ne mikroskoopilla. Tarvittaessa näyte voidaan lähettää myös laboratorioon tarkempiin tutkimuksiin. Ethän puhdista lemmikin korvia 24 tuntiin ennen käyntiä.

Ulostenäytetutkimus

Ulostenäytetutkimus on hyvä tehdä, jos epäilet, että lemmikkisi olisi loishäädön tarpeessa. Tutkimalla lemmikin yksilöllinen loishäädön tarve vältytään turhalta madottamiselta ja mahdollisesti kehittyvältä lääkeresistenssiltä. Samalla taataan riittävän tehokas lääkitys tapauksissa, joissa loishäätöä oikeasti tarvitaan.

Kerää lemmikiltäsi peukalonpään kokoiset nokareet ulostetta kolmena peräkkäisenä päivänä muovipurkkiin. Säilytä näytepurkkia jääkaapissa muovipussissa, erillään elintarvikkeista, ja tuo se meille viimeisenä näytteenottopäivänä. Voit jättää näytteen myyjälle kassalla tai tuoda sen eläinlääkärin huoneeseen.

Eläinlääkäri soittaa tuloksista niiden valmistuttua, yleensä muutaman päivän kuluessa. Jos näytteessä todetaan sisäloisia, eläinlääkäri valitsee juuri näihin loisiin sopivan lääkkeen, jotta lemmikkiä ei lääkitä tarpeettomasti tai tarpeettoman laajakirjoisella lääkkeellä.

Verinäytteenotto

Tällä käynnillä eläinlääkäri ottaa tarvittavat verinäytteet lemmikistäsi ja lähettää ne tutkittavaksi laboratorioon. Palveluun ei kuulu laboratoriotutkimusmaksu, joka lisätään palvelun hintaan. Eläinlääkäri soittaa tuloksista, jotka tutkimuksista riippuen saapuvat yleensä muutamassa päivässä.

Ethän anna lemmikillesi ruokaa 10 tuntiin ennen tutkimuksia.

Virtsan pikatesti vastaanotolla

Eläinlääkäri tutkii lemmikkisi virtsanäytteen stix-testillä saman tien. Testillä selvitetään mahdollista virtsatietulehdusta, verivirtsaisuutta sekä virtsan laimeutta/sakeutta. Tulokset saadaan käynnin aikana.

Tuo mukanasi puhtaassa kannellisessa purkissa samana päivänä kerättyä virtsaa. Säilytä virtsaa jääkaapissa ennen tuloasi.


 

 

 

 


PENTUTARKASTUKSET
 

Pentutarkastus

Tällä käynnillä eläinlääkäri tutkii pennun terveyden tilan ja antaa siitä tarvittaessa virallisen terveystodistuksen. Haluttaessa pentu voidaan rokottaa ja laittaa mikrosiru. Rokotus ja mikrosiru eivät kuulu palvelun hintaan vaan ne laskutetaan erikseen.


 

 

ROKOTUKSET

 

Koiranpennun varhaisrokotus (6 vko–9 vko)

Tällä käynnillä koira saa kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvan nelosrokotteen (parvovirus, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parainfluenssa eli kennelyskä).

Aluksi eläinlääkäri tutustuu koiranpentuun ja tekee sille yleistutkimuksen. Seuraavaksi pentu saa nelosrokotteen pistoksena nahan alle. Nahan alle rokottaminen ei juurikaan tuota kipua, eikä pentu usein edes huomaa koko pistosta. Eläinlääkäri on pennun kanssa vuorovaikutuksessa positiivisessa hengessä ja syöttelee sille makupaloja, jotta käynti jää mukavana kokemuksena koiran mieleen. Käynnin aikana omistajalla on mahdollisuus myös kysellä ja keskustella eläinlääkärin kanssa pennun terveydestä.

Varhaisrokotuksen jälkeen pentu tulee rokottaa myös 12 viikon, 16 viikon ja 12 kuukauden iässä, jotta se saavuttaisi pitkäkestoisen tautisuojan.

Huomioithan, että koiranpennulle suositellaan aina loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotuskäyntiä.. 

Kissanpennun varhaisrokotus (8 vko–9 vko)

Tällä käynnillä kissa saa kolmosrokotteen (kissarutto ja flunssarokote).

Vastaanoton aluksi eläinlääkäri tutustuu kissanpentuun ja tekee sille yleistutkimuksen. Seuraavaksi lääkäri antaa kolmosrokotteen pistoksena nahan alle. Nahan alle rokottaminen ei juurikaan tuota kipua, eikä pentu usein edes huomaa koko pistosta. Eläinlääkäri huolehtii, että käynti jää kissanpennulle päällimmäisenä mieleen mukavana kokemuksena. Käynnin aikana kasvattajalla on myös mahdollisuus keskustella ja kysellä eläinlääkärin kanssa pennun terveydestä.

Kissanpentu tulee rokottaa myös 12 viikon, 16–20 viikon sekä 12 kuukauden iässä, jotta pitkäkestoinen tautisuoja saavutetaan.

Huomioithan, että kissanpennulle suositellaan aina loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotuskäyntejä.

Asianmukaisten rokotusten hankkiminen suojaa kissanpentua sen elämän tärkeimpinä kuukausina. Vaikka pentu eläisi vain sisätiloissa, suosittelemme huolehtimaan kissan rokotesuojasta, sillä erilaiset taudit voivat kulkeutua monilla tavoilla sisätiloihinkin.

Koiranpennun rokotus (12 vko)

Tällä käynnillä koiranpentu saa nelosrokotteen tehosteen (parvovirus, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parainfluenssa eli kennelyskä).

Vastaanoton aluksi eläinlääkäri tutustuu koiranpentuun ja tekee sille yleistutkimuksen. Seuraavaksi pentu saa nelosrokotteen pistoksena nahan alle. Nahan alle rokottaminen ei juurikaan tuota kipua, eikä pentu usein edes huomaa koko pistosta. Eläinlääkäri on pennun kanssa vuorovaikutuksessa positiivisessa hengessä ja syöttelee sille makupaloja, jotta käynti jää mukavana kokemuksena koiran mieleen. Käynnin aikana omistajalla on mahdollisuus myös kysellä ja keskustella eläinlääkärin kanssa pennun terveydestä.

Pennun pitäisi saada seuraava tehosterokote 16 viikon iässä, jotta se saavuttaisi pitkäkestoisen suojan tauteja vastaan.

Huomioithan, että koiranpennulle suositellaan aina loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotuskäyntejä.

Kissanpennun rokotus (12 vko)

Tällä käynnillä kissanpentu saa kolmosrokotteen tehosteen (kissarutto ja flunssarokote).

Vastaanoton aluksi eläinlääkäri tutustuu kissanpentuun ja tekee sille yleistutkimuksen. Seuraavaksi lääkäri antaa kolmosrokotteen pistoksena nahan alle. Nahan alle rokottaminen ei juurikaan tuota kipua, eikä pentu usein edes huomaa koko pistosta. Lopuksi eläinlääkäri viettää kissanpennun kanssa hetken aikaa ja hellii sitä, jotta pennulle jää käynnistä iloinen tunne. Käynnin aikana kasvattajalla on myös mahdollisuus keskustella ja kysellä eläinlääkärin kanssa pennun terveydestä.

Kissanpennun tulee saada seuraava tehosterokote 16–20 viikon iässä ja sitten 12 kuukauden iässä, jotta pentu saavuttaisi pitkäkestoisen suojan tauteja vastaan.

Huomioithan, että kissanpennulle suositellaan aina loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotusta.

Koiranpennun tehosterokotus (16 vko)

Tällä käynnillä koiranpentu saa nelosrokotteen tehosteen (parvovirus, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parainfluenssa eli kennelyskä) ja rabiesrokotteen.

Vastaanoton aluksi eläinlääkäri tutustuu koiranpentuun ja tekee sille yleistutkimuksen. Seuraavaksi pentu saa nelosrokotteen ja rabiesrokotteen pistoksena nahan alle. Yleensä rokotukset voidaan antaa yhdellä pistoksella samaan aikaan. Nahan alle rokottaminen ei juurikaan tuota kipua, eikä pentu usein edes huomaa koko pistosta. Eläinlääkäri on pennun kanssa vuorovaikutuksessa positiivisessa hengessä ja syöttelee sille makupaloja, jotta käynti jää mukavana kokemuksena koiran mieleen. Käynnin aikana omistajalla on mahdollisuus myös kysellä ja keskustella eläinlääkärin kanssa pennun terveydestä.

Koiranpennulle annetaan seuraava rokotus yhden vuoden (12 kk) iässä.

Huomioithan, että koiranpennulle suositellaan aina loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotuskäyntejä.

Kissanpennun tehosterokotus (16 vko–20 vko)

Tällä käynnillä kissanpentu saa kolmosrokotteen tehosteen (kissarutto ja flunssarokote) ja rabiesrokotteen.

Vastaanoton aluksi eläinlääkäri tutustuu kissanpentuun ja tekee sille yleistutkimuksen. Seuraavaksi lääkäri antaa kolmosrokotteen ja rabiesrokotteen pistoksena nahan alle. Yleensä rokotukset voidaan antaa yhdellä pistoksella samaan aikaan. Nahan alle rokottaminen ei juurikaan tuota kipua, eikä pentu usein edes huomaa koko pistosta. Lopuksi eläinlääkäri viettää kissanpennun kanssa hetken aikaa ja hellii sitä, jotta pennulle jää käynnistä iloinen tunne. Käynnin aikana omistajalla on myös mahdollisuus kysellä ja keskustella eläinlääkärin kanssa pennun terveydestä.

Seuraavaksi kissanpentu tulee rokottaa 12 kk iässä, jos sen varhaisessa rokotusohjelmassa ei ole puutteita eli jos se on saanut rokotukset 8-9 viikon, 12 viikon ja 16-20 viikon ikäisenä.

Huomioithan, että kissanpennulle suositellaan aina loishäätöä noin 1–2 vko ennen rokotusta.

Aikuisen koiran rokotus

Tällä käynnillä koira saa nelosrokotteen ja rabiesrokotteen.

Valitse tämä käynti, jos koirasi on 12 kk ikäinen ja tarvitsee tehosterokotuksen (parvovirus, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parainfluenssa eli kennelyskä sekä rabies) tai jos aikuisen koirasi rokotukset ovat menossa tai jo menneet vanhaksi. Voit myös varata tämän käynnin, jos et tiedä, milloin koirasi on viimeksi rokotettu. Saat meiltä samalla myös uuden rokotuskortin, jos edellinen rokotuskortti on kadonnut.

Vastaanoton aluksi eläinlääkäri tutustuu koiraasi ja tekee sille aina yleistutkimuksen. Tämän jälkeen nelos- ja rabiesrokotteet annetaan pistoksina nahan alle. Yleensä rokotukset voidaan antaa yhdellä pistoksella samaan aikaan.

Rokottaminen tuntuu pienenä nipistyksenä, jota monet koirat eivät edes huomaa. Käynnin aikana omistajalla on mahdollisuus myös kysellä ja keskustella eläinlääkärin kanssa pennun terveydestä.

Aikuisen kissan rokotus

Käynnin aikana kissa saa kolmosrokotteen (kissarutto- ja flunssarokote) ja rabiesrokotteen.

Valitse tämä käynti, jos kissasi on 12 kk ikäinen ja tarvitsee tehosterokotuksen (kissarutto- ja flunssarokote) sekä rabiesrokotuksen, tai jos aikuisen kissasi rokotukset ovat menossa tai jo menneet vanhaksi. Voit myös varata tämän käynnin, jos et tiedä, milloin kissasi on viimeksi rokotettu. Saat samalla tarvittaessa uuden rokotuskortin, jos edellinen rokotuskortti on kadonnut.

Vastaanoton aluksi eläinlääkäri tutustuu kissaan ja tekee yleistutkimuksen. Seuraavaksi lääkäri antaa kolmosrokotteen sekä rabiesrokotteen pistoksena nahan alle. Yleensä rokotukset voidaan antaa yhdellä pistoksella samaan aikaan. Nahan alle rokottaminen ei juurikaan tuota kipua, kissa harvoin edes huomaa koko pistosta. Eläinlääkäri pitää huolen, että käynti jää lemmikille päällimmäisenä mieleen mukavana kokemuksena. Käynnin aikana omistajalla on myös mahdollisuus keskustella eläinlääkärin kanssa kissan terveydestä.

Huomioithan, että kissalle suositellaan aina loishäätöä noin 1–2 viikkoa ennen rokotuskäyntejä.

Koiran kennelyskärokote (vuosittain uusittava)

Tällä käynnillä koira saa kennelyskärokotuksen.

Aikuisen koiran kennelyskärokote on suositeltavaa uusia vuosittain. Kennelyskä eli koiran ”flunssa” tarttuu helposti kuonokontaktissa, pisaratartuntana tai koiran nuuskiessa ympäristöä. Myös ihminen voi kantaa taudin esimerkiksi käsiensä välityksellä kotiin.

Vastaanoton aluksi eläinlääkäri tutustuu koiraan ja tekee sille yleistutkimuksen. Tämän jälkeen rokote annetaan pistoksena nahan alle. Rokottaminen tuntuu pienenä nipistyksenä, jota monet koirat eivät edes huomaa. Eläinlääkäri pitää huolen, että käynti jää lemmikille päällimmäisenä mieleen mukavana kokemuksena. Käynnin aikana omistajalla on myös mahdollisuus keskustella ja kysellä eläinlääkärin kanssa koiran terveydestä.